Trange bukser og underlivsplager

Det er et velkjent begrep at kvinner ofte må lide for skjønnheten, men kan det rett og slett være farlig? Trange bukser har lenge vært moderne, men du skal være forsiktig med for trange jeans, og heller kjøpe en størrelse større.

Friksjon

Alle trange klær kan klemme på og skape friksjon på nerven som går langs låret og bekkenet. De kan også gi deg underlivsproblemer. Soppinfeksjoner, utflod, bekkensmerter og kløe kan komme av at underlivet rett og slett ikke får puste. Bruk i det minste undertøy som puster, for å redusere infeksjonsrisikoen.

Konstant friksjon kan gi temperaturøkning I underlivet og øke ubehaget. Hvis undertøyet er laget av syntetiske stoffer, eller du bruker truseinnlegg kan huden du få problemer med å puste, og du blir klam og fuktig. Det er ingen myte at vi kan bli syke av å gå med våt badedrakt eller bikinitruse. Klamme og trange truser og bukser er et ynglested for bakterier, og kan skape grobunn for sopp. Så skift bikiniunderdel eller badedrakt hvis du ikke skal tørke deg i solen etterpå.

Kan trange jeans være årsak til irritasjon?

Mange opplever også at tettsittende jeans eller truser gjør at det oftere oppstår ubehag. Dette kan være fordi det da blir mindre sirkulasjon av luft, og da kan det bli litt klamt. Varme og fuktighet uten skikkelig gjennomstrømming av luft kan øke risikoen for ubehag, og skape grobunn for uønskede bakterier og underlivssopp.

For å unngå dette kan du også prøve å gå uten truse, og bare en treningsbukse e.l. når du er hjemme med deg selv. Dersom du har plager med tilbakevendende infeksjoner i underlivet, kan bomullstruser som kan vaskes på 60 grader være det beste. Unngå syntetiske materialer i bukser, spesielt i undertøy. Bruk helst bomulls- eller silketruser, så huden får puste. Kunststoff holder bedre på fuktigheten og får bakterier til å trives. Husk å skifte truseinnlegg og tamponger hver 3.-4. time.


"Varme og fuktighet uten skikkelig gjennomstrømming av luft kan øke risikoen for ubehag og skape grobunn for uønskede bakterier og underlivssopp."