Medisinsk bakgrunn for Mylti-Gynproduktene


Menneskekroppen består av flere bakterier enn celler. Nyere forskning viser at bakterifloraen er forskjellig fra person til person, som et fingeravtrykk. Vi kan ikke leve uten bakteriene, siden de tar vare på noen svært viktige funksjoner slik som syrebalansen både i huden og vagina. Ideelt sett lever vi i harmoni med våre bakterier. Balansen i dette økosystemet holder bakterier som kan gjøre skade under kontroll.

I skjeden finnes nyttige bakterier som melkesyreproduserende laktobasiller. Disse holder de fleste uønskede bakterier og andre mikroorganismer i sjakk. Forstyrrelser i balansen kan ofte merkes som endringer i utfloden. Mest vanlig er overvekst av bakterier som kokker, som fører til det vi kaller bakteriell vaginose (BV). Denne tilstanden kjennetegnes best ved ubehagelig fiskelukt, som er forårsaket av de aminer (luktstoff) som bakteriene produserer. (Pinkster 1998). Andre faktorer som kan påvirke denne balansen er hygiene og samleie. På begge sider av livmorhalsen buler vagina ut i en lomme som kalles en fornix. I disse kan sekresjon og celleavfall samle seg. Har kan det oppstå vekst av bakterier som anaerobe kokker. Etter samleie økes pH i vagina betydelig fra surt til svakt alkalisk. (Tevi-Benissan 1997) I dette alkaliske miljøet trives bakterier som kokker – og man kan se en eksplosjonsartet vekst som topper seg cirka 36 timer etter det "alkaliske sjokket" av sperm etter et samleie. Denne oppblomstringen av bakterien kan forebygges med vanginalskylling etter samleie.(Boon 1996)

Endringer i likevekten i bakteriebalansen pågår kontinuerlig ettersom kroppen påvirkes av hormonelle endringer, og flere interne og eksterne faktorer. Enhver alvorlig forstyrrelse av balansen vil bli møtt av at kroppen reagerer med korrigerende tiltak. Jo mer intensive kroppens mottiltak blir, jo flere andre effekter vil det gi på kroppen forøvrig. I skjeden vil man merke overvekst av uønskede bakterier som smerte og kløe. Antibiotika har lenge vært ansett som en naturlig kur for å løse dette. Ulempen er at også de nyttige bakterier ofte samtidig blir utryddet. Derfor har man lenge forsket på nye måter å løse problemet med skadelige bakterier, for å kunne stoppe overvekst av skadelige bakterier men uten å ødelegge balansen i bakteriefloraen. En metode som ikke går inn i selve bakteriene er å forhindre de uønskede bakteriene å feste seg til vev for å gjøre skade, gjennom å gripe inn i festemekanisme på bakteriene. Denne nyskapende, patenterte metoden er grunnlaget for Multi-Gynproduktene.