Vet du hva som er riktig intimhygiene?

Dårlig intimhygiene kan være årsaken til at ubalanse og infeksjon i underlivet. Ta en titt på svarene på de mest vanlige spørsmålene om hva god intimhygiene.

How often should I wash my intimate region?


Rengjør intimområdet forsiktig en gang om dagen med lunkent vann ved hjelp av en myk klut, fingrene, eller ved å skylle området forsiktig mens du dusjer. Om sommeren, eller hvis du trener, kan det hende du føler behov for å vaske oftere. Det holder å bruke rent vann hvis du dusjer flere ganger om dagen. Husk å tørke intimområdet godt med en myk ren klut.

Hva slags såpe bør jeg bruke i intimområdet?


Aldri bruk vanlig såpe. Såpe kan skade den beskyttende barrieren på overflaten av huden. Bruk rent vann eller velg et produkt basert på naturlige innholdsstoffer uten såpe eller parfyme, fargestoffer eller konserveringsmidler.

Kan jeg bruke intimservietter for å opprettholde en god hygiene?


Våtservietter beregnet på bruk i intimområdet er en god løsning når du er på farten, på reiser, om sommeren, eller når du svetter mer enn vanlig. Pass på at våtserviettene du velger er spesielt utviklet for intimbruk, og at de ikke inneholder sterke kjemikalier, parfyme eller fargestoff.

"Aldri bruk vanlig såpe ved intimvask. Såpe kan skade den beskyttende barrieren på overflaten av huden."


Er bomullsundertøy virkelig så viktig?


Syntetiske stoffer hindrer at huden puster. Dette betyr mer svette og varme i underlivet. Mer fuktighet uten tilstrekkelig luftgjennomstrøm er perfekt grunnlag for oppblomstring av mikrober. Med trange bukser eller tights øker også friksjonen som kan føre til skade på vev. Dette åpner for mikrober å passere hudbarrieren og forårsake en infeksjon. Derfor er det viktig å holde igjen litt på bruken av denne type klær, og spare blondeundertøyet til spesielle anledninger. Bruk naturstoffer som bomull eller silke til daglig. Et annet tips er at du kan sove uten undertøy. Dette gjør at din underlivet får luft om natten.

Hvorfor er det ikke anbefalt å bruke farget og parfymert toalettpapir?


Duft og fargestoffer som brukes til farge og duft i toalettpapir (og andre produkter som kremer, intimspray og badesåpe) kan skape irritasjon. Derfor bør du unngå alle produkter som inneholder unødvendige stoffer. Når du har vært på toalettet kan du huske å tørke fra forsiden og bakover, for å unngå at bakterier fra endetarmen kommer over i skjeden og forårsaker infeksjonen.

Kan jeg bruke parfyme i intimområdet?

Alle kvinner har en unik lukt og den naturlige lukten behøver ikke være grunn til bekymring. Hvis du merker en ubehagelig lukt kan det selvfølgelig oppleves pinlig, men parfyme eller intimspray kan føre til irritasjon og symptomer som utflod, kløe, svie.

Hvor ofte bør jeg skifte truseinnlegg?


De bør skiftes daglig eller oftere. Noen kan bli litt fuktige og sår i underlivet av å bruke truseinnlegg, da bør de ikke brukes hele tiden. Det samme gjelder for bind og tamponger hvor risikoen for irritasjon er enda større, fordi menstruasjonsblod er i direkte kontakt med huden.