Om sommeren er riktig underlivshygiene enda viktigere

Om sommeren er underlivet mer utsatt enn ellers i året – varme, svette, reiser, bading er bare noen av de tingene som kan føre til ubehag i underlivet. Her finner du noen råd om hvordan du kan ta bedre vare på deg selv om sommeren.

  • Hvis du tilbringer mesteparten av arbeidstiden sittende ved en pult, eller du har lang arbeidsreise, bør du huske på at det å sitte i timevis ikke bare fører til smerter i rygg og skuldre. Det kan også øke risikoen for soppinfeksjon i underlivet. Når du sitter lenge i same stilling, vil temperaturen i intimområdet øke, luftgjennomstrømning reduseres og fuktigheten øker. Klamme, varme områder med liten luftmengde er perfekt vekstmiljø for mikrober som kan forårsake en infeksjon.
  • Når du kler deg i trange jeans og shorts om sommeren øker faren for ubehag. Friksjon, varme og fuktighet kan føre til irritasjon, og øker risikoen for sopp. Denne effekten blir ytterligere forsterket av økt svetting. Prøv å ikke bruke trange, tettsittende plagg hver dag. Velg luftige klær og undertøy laget av naturlige materialer, slik at det kommer luft til huden.
  • Om sommeren vokser og barberer vi oss oftere enn i vintermånedene, og noen ganger kan det hende vi går litt for langt i bestrebelsen etter glatt hud. Hvis du ønsker å unngå irritasjon og kløe kan du la huden hvile. Tilfør fuktighet til huden før behandlingen og bruk et naturlig pleiende produkt etterpå
  • Sommertiden fører gjerne med seg økt seksuell aktivitet. Vær påpasselig med å bruke beskyttelse for å unngå infeksjoner. Glem heller ikke glidemiddel.
  • Tørrhet i skjeden kan gi smerter ved samleie, og huden blir mindre motstandsdyktig for uønskede bakterier.
  • For deg som er plaget av tørrhet kan et glidemiddel være nøkkelen til smertefritt samleie og seksuell nytelse.
  • Er du plaget av tørrhet under trening eller fysisk aktivitet kan det være nyttig å bruke en fuktighetsgel med langvarig effekt til daglig.
  • Skal du på ferie, og det er trangt i kofferten? Hvis du planlegger å legge igjen intimvasken, og heller satse på å bruke et såpeprodukt bør du tenke deg om en gang til.
  • Kjemiske produkter og såpe kan ødelegge hudens og slimhinnenes naturlige beskyttelse, forstyrre pH-balansen, og irritere huden. Bruk vann eller ta med deg et naturlig, mildt produkt med en pH-verdi som er riktig for intimområdet.
  • Når du er på reise kan det være lurt å ta med en pakke intimservietter, fortrinnsvis noen som er milde og biologisk nedbrytbare. Da kan du fortsatt ha god intimhygiene selv om du ikke har tilgang til bad eller dusj.